Kaip prižiūrėti nameliai vaikams iš medžio

Nameliai vaikams iš medžio ypatingai išpopuliarėjo tarp tėvelių kurie augina vaikus. Kadangi užimti vaikus gryname ore darosi vis sunkiau, nes jų potraukis technologijoms tampa priklausomybių lygio. Dėl to sudominimui ir aktyviam laisvalaikiui kieme puikiai tinka namukai vaikams. Kadangi daugelis tėvų įsigiję namelį savo vaikams skiria mažai priežiūros jam, todėl ateityje namelio tarnavimo laikas gali sutrumpėti drastiškai jeigu namelio sienos pradės pelyti ar kitaip būti paveiktos aplinkos poveikio.

Kaip teisingai prižiūrėti namelį vaikams?

Pirmiausia turime mediniai nameliai vaikams pas jus pristatomi impregnuoti ir nudažyti. Todėl pirminiame etape jų papildomai dažyti ar impregnuoti – nereikia. Laikui bėgant kelių metų bėgyje patikrinkite sūpynių varžtus, bei durelių vyrius, jeigu reikia – priveržkite. Siūlome prasijoti smėlį nuo nešvarumų kas keleri metai, kad vaikams būtų maloniau žaisti. Medinio namelio priežiūra gali būti labai individuali, vieni namelių turėtojai tiesiog namelį impregnuoja kas metus, nutepdami ji specialiu bespalviu impregnantu. Tai užtikrina namelio apsauga nuo pelėsio ir apsaugo jį nuo netinkamos drėgmės kuri gali patekti į medieną. Kiti renkasi kitokį būda, namelio neprižiūri ir nedažo kelis metus, o vėliau nušveičia nešvarumus ir susidarusio pelėsio vietas su švitriniu popieriumi ir nutepa impregnatu. Šis variantas tinkamas tuom, jog nereikia dažyti kas metus ir rūpintis nameliu. Bet kas kelerius metus reikės vaikų nameliai šveisti ir dažyti iš naujo.

Kaip matote galite patys pasirinkti kaip prižiūrėti nameliai vaikams iš medžio – ar profilaktiškai jį nutepti impregnantu kas metus, ar kapitališkai restauruoti kas kelerius metus.

nameliai vaikams iš medžio

Mediniai nameliai kaina

Kadangi mediniai nameliai kaina neretais atvejais kainuoja iki tūkstančio eurų, derėtų skirti dėmesį jiems ir juos prižiūrėti. Visgi vaikų saugumas yra svarbiausias, o jį galime užtikrinti mes – tėvai. Todėl renkantis nameliai vaikams iš medžio pirkite kuo kokybiškesni, iš storesnių lentų, bei gausesnės komplektacijos. Kuo namelis didesnis tuo jis kainuos brangiau bet ir būsite tikri, jog medinis namelis tarnaus ilgai ir bus įdomus vaikams ilgesnį laiką. Medinio namelio vaikams kaina priklauso nuo jo dydžio ir komplektacijos. Kuo didesni ir modernesnį namelį pasirinksite tuo daugiau jis kainuos.