Šiltnamio griovimo darbų eiga

Šiltnamio griovimo darbų eiga reikalinga nusipirkus sodą, ar namą, dažnai buvę šeimininkai turėjo ir naudojosi šiltnamiu. Kadangi esate naujas savininkas įsirenginėjate naujus namus taip kaip jums patinka ir nusprendėte atsikratyti esamu stikliniu šiltnamiu ir jums reikalingas šiltanamio griovimas. Kaip tai teisingai atlikti ir kaip jį nugriauti tuojaus ir aptarsime.

Pirmasiausia, senoviniai šiltnamiai yra stikliniai sunkios konstrukcijos, todėl pirmas darbas kurį reikia atlikti tai yra išimti visus stiklus iš konstrukcijos. Kad krentantys stiklai griovimo metu nesužeistų jūsų ir nepridarytu papildomo šukių rinkimo darbo nors kaip liaudies išmintis byloja – “šukės laimę neša” bet papildomo darbo geriau mažiau. Pradėkime!

  1. Atsukime stiklus laikančiuosius varžtus, jei ne varžtus tuomet ištraukite vinis. Kai stiklus atslaisvinsite pereikime prie kito žingsnio:
  2. Nukelkite atsargiai stiklus po vieną, ir padėkite saugiai vienas ant kitos arba atremkite į sieną, kurioje vietoj planuojate juos laikyti;
  3. Nuėmus stiklus lieka medinė šilnamio konstrukcija ir pamatai. Medinę konstrukciją ardoma iš eilės pradedant nuo stogo viršaus leidžiantis žemyn. Kadangi mediena sena ir išdžiūvusi puikiausiai tiks žiemos metu kurenimui, todėl supjaustykite jas dydžiu kuris tilptų į pečių ir susidėkite už namo bei užsidengkite plėvele. Taip bus mažiau statybinių atliekų;
  4. Liko sunkiausia griovimo dalis – pamatas. Jeigu šio žemes lopinėlio nežadate naudoti, lengviausias kelias būtų atsivežti juodžemio ir užpilti ant pamatų išlyginti ir pasėti žolę. Jeigu planuojate kažką statyti jo vietoje. Reikės griauti pamatus, geriausias įrankis jų griovimui yra pneumatinis platukas. Įjungite į rozetę ir pradėkite trupupinti pamatą nuosekliai. Nepasiekiamas vietas atkaskite kastuvu ir toliau trupinkite.
  5. Po griovimo darbų sudėkite betono atliekas į maišus, ir išvežkite į utilizavimo aikšteles, arba susmulkinkite betoną ir naudokite kelio pakėlimui ar kitiems tikslams.
Šiltnamio griovimo darbų eiga

Kaip matote, šiltnamio griovimo darbų eiga nėra sudėtinga žinant eiliškumą ir griovimo darbų eiga bei niuansus. Na bet jeigu nusprendėte griovimo darbų patys neatlikti galite kreiptis į griovimo įmones bei pasinaudoti jų teikiamais griovimo darbų pasiūlymais. Šilnamio griovimo kainos svyruoja prilausomai nuo šilnamio ir pamatų dydžio, bet kainos gali būti nuo 300 iki 1000 Eurų.

Vis dėlto rekomenduojame lengvus griovimo darbus atlikti patiems ir pasportuoti bei pabūti gryname ore.

1 komentaras apie “Šiltnamio griovimo darbų eiga”

  1. Laba diena gal galite išardyti seną apgriuvusį šiltnamį. Medinis su plėvele. Ir visa tai išvežti?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *